Slik låner du penger til å kjøpe deg ny sykkel

 

Sykkelsporten har fått en kraftig oppsving i Norge de siste årene. Tall fra Aftenposten viser at sykkelinteressen har firedoblet seg siden år 2000. Bergen avholdt Norges første sykkel-VM i 2017, noe som ble en folkefest. I tillegg ser man en økende interesse blant folk flest. Det legges til rette for sykkelruter i de store norske byene, antall sykler som blir solgt er på vei opp – og folk kjøper dyrere og dyrere utstyr.

Apropos utstyr. Det koster tross alt en god del penger å kjøpe en god terreng- eller landeveissykkel. I denne artikkelen viser vi deg hva du må regne med å betale for en god sykkel. Vi gir deg også veiledning til hvordan du kan låne penger slik at du kan betale avdrag over flere måneder eller år.

Hva koster en ny sykkel i Norge?

Man kan få sykler fra 2000 kroner helt opp til godt over 150,000 kroner. Spennet er så stort at du nærmest selv kan velge hva din nye sykkel skal koste. Det er nesten umulig å anslå en gjennomsnittspris.

Selvfølgelig er det også en sammenheng mellom kvalitet og pris. Jo mer avansert utstyr du skal ha, desto mer blir du nødt til å bla opp.

Er det noen ulemper med å kjøpe brukt?

En sykkel er et transportmiddel på lik linje med en bil. Slitasje og verdinedgang er to ting av tingene som skjer når du har sykkelen over en lengre periode.

Det skal også nevnes at du kan gjøre et sykkel-kupp på Facebook eller Finn.no. Mange har en drøm om å begynne å sykle aktivt. Dessverre er det en del som faller fra etter kun et par måneder. Da sitter man igjen med en sykkel man har betalt mange tusen kroner for. Ofte blir de forsøkt solgt igjen – og derfor bør du alltid ha et øye åpent på ulike nettbaserte markedsplasser.

Hvordan kan jeg skaffe lån?

Du har tre muligheter til å finansiere en sykkel:

– Spare opp penger og kjøpe sykkelen når det står nok på kontoen din.

Låne penger av en bank.

– Følge en nedbetalingsplan som sportsbutikken gir deg. Dette er ikke alltid mulig, men flere og flere butikker tilbyr det.

Oppsparing er selvfølgelig det mest lønnsomme. Det er alltid lurt å bruke penger man har. Men i og med at en sykkel kan koste flere hundre tusen kroner, så er det neppe alle som tar seg tid til å vente flere år før de har klart å spare opp nok penger. La oss analysere de to andre alternativene.

Butikkens finansieringsmodell eller lån hos en forbruksbank?

Ved å søke lån gjennom en butikk vil du minke sannsynligheten for å få et godt lån. Hver butikk har samarbeid med sin egen bank. De tilbyr et lån med like betingelser for alle lånekunder. Det er ikke en særlig god måte å gjøre det på.

Når du blir strippet for valgfrihet, så blir du også strippet for muligheten å få det billigste lånet. Derfor er det et mye bedre alternativ å søke fritt hos norske forbrukerbanker. Hvis du ønsker å være på den sikreste siden bør du også kontakte en låneagent. Dette er et selskap som går gjennom kravene og opplysningene dine, kontakter bankene – og kommer tilbake til deg når de har fått et godt tilbud fra noen av sine samarbeidsbanker.

….og burde jeg kjøpe forsikring?

Det kan være veldig lurt. Du forsikrer tross alt boligen og bilen din. Dyre eiendeler bør i aller høyeste grad være forsikret. Tyveriforsikring er det aller viktigste. I følge nettsiden sykkeltyveri.no stjeles det rundt 60,000 sykler i Norge hvert eneste år.

For øvrig kan du også kontakte ditt nåværende forsikringsselskap og høre om sykkelen inngår i innboforsikringen. Da slipper du å ha en unødig ekstrakostnad.

Sykkelfinansiering oppsummert på 1-2-3

For mange er sykkelen en investering. Den kan hjelpe deg i bedre form, få deg raskere frem i urbane strøk eller fungere som pynt i garasjen. Uansett er det viktig at du finner en sykkel som passer deg og dine behov.

Det er veldig vanlig å spare opp penger til å kjøpe en sykkel. Allikevel er det ikke alle som har tid til å vente. I Norge er det kun et begrenset antall måneder hvor det er gode sykkelforhold. Heldigvis kan man låne penger fra norske forbruksbanker hvis man har behov for ekstra penger. Det er viktig at du sjekker tilbud fra flere banker før du tar en beslutning. På den måten sikrer du deg at du ikke betaler mer rentekostnader på lånet enn det som er absolutt nødvendig.

You missed